Ποιοι είμαστε

Χάρης Ροδιτάκης – Πρόεδρος Δ/Σ «Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ»
Γεννήθηκε στην Επισκοπή Ηρακλείου Κρήτης το 1955. Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Καρβουνάκη με την οποία απέκτησαν 3 παιδιά.
Από το 2016 έως σήμερα: Πρόεδρος Δ/Σ  «Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ»

Εκπαιδευτική Διαδρομή – Σπουδές
Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Νανσύ, Γαλλίας: παρακολούθηση (ένα έτος)μαθημάτων γαλλικής γλώσσας.
Πανεπιστήμιο Μπολόνια, Ιταλίας: πτυχίο Οικονομικών – Εμπορικών σπουδών.
Νομική σχολή Πανεπιστημίου Πάρμα, Ιταλίας: μεταπτυχιακό δίπλωμα «Δίκαιο και οικονομία των Διεθνών Οργανισμών» (ΕΟΚ- ΟΗΕ- Διεθ. Νομισματικό Ταμείο κ.α.).
Πανεπιστήμιο τουρισμού Angers, Γαλλία: παρακολούθηση μεταπτυχιακού προγράμματος με θέμα, «Τοπική ανάπτυξη και Αγροτουρισμός».
Πανεπιστήμιο Ρώμης – Tor Vergata, Ιταλία: Master με θέμα «Κοινωνική Γεωργία» (Agricoltura Sociale).

Επαγγελματική Εμπειρία
Στέλεχος της Εταιρείας Ανάπτυξης Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου για τη στήριξη των επιχειρήσεων σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης για την υποστήριξη του Μεσογειακού Ολοκληρωμένου Προγράμματος Κρήτης.
Στέλεχος Περιφέρειας Κρήτης, με ειδική σχέση από το 1989 έως το 2001 και από τότε μόνιμος υπάλληλος μέχρι το 2013. Συμμετοχή στις ομάδες σύνταξης – κατάρτισης και υλοποίησης των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων Κρήτης.
Υπεύθυνος γραφείου τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης (1993-1998).
Δήμαρχος Επισκοπής Ηρακλείου (1999 -2002, 2002 – 2006 και 2006-2010).

Εκπαιδευτική Εμπειρία
Επίκουρος καθηγητής με σύμβαση έργου στο ΤΕΙ Ηρακλείου (από το 1990 έως το 2004) για τη διδασκαλία των μαθημάτων: Διεθνείς Οικονομικοί Οργανισμοί, Περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κοινωνική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τουρισμός και οικολογία κ.α..
Συμμετοχή ως εκπαιδευτής σε πολλά σεμινάρια Δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Άλλες Δραστηριότητες
Μέλος του δικτύου ειδικών ομιλητών «Τeam Europe» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το 1990 έως το 2007.
Μέλος του Δ/Σ και αντιπρόεδρος του Δικτύου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης.
Συμμετοχή ως ομιλητής σε πολλές διοργανώσεις-εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Αρθρογραφίες σε εφημερίδες-έντυπα.

Γλώσσες
Ιταλικά
Γαλλικά

Νίκος Σκουτέλης  καθηγητής – Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης (1962).

Πτυχιούχος αρχιτέκτων I.U.A.V. Βενετία (1987) και Διδάκτωρ Ε.Μ.Π. (2006).

Μαζί με τον Φλάβιο Ζανόν  από το Ιούλιο 1987 εργάστηκε στη Βενετία και από  το 1993 έως σήμερα στο Ηράκλειο, σε δημόσια και ιδιωτικά έργα συμμετέχοντας παράλληλα σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.

Το 2006 εκλέχτηκε μέλος ΔΕΠ στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης στο αντικείμενο «Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: τόπος, τοπίο και περιβάλλον», όπου διδάσκει Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό, Αποκατάσταση Ιστορικών Κτηρίων και συναφή μαθήματα στο Μ.Π.Σ..

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται σε ζητήματα ιστορικής τεκμηρίωσης, στις θεωρίες της αποκατάστασης, στους συσχετισμούς του ιστορικού δομημένου περιβάλλοντος με την σύγχρονη αρχιτεκτονική και βιωσιμότητας των οικισμών της υπαίθρου.

Βιβλία του: Ο πόλεμος χωροτάκτης, εκ. Π.Ι.Ο.Π. 2013, Αναπαραστάσεις του υπερβατικού (με τον Γ,Περράκη), εκ. Καπόν 2015 και  Συνηχήσεις με τον Δημήτρη ΠΙκιώνη (εισαγωγή και επιμέλεια), εκ.Πλέθρον 2018

Δρ Χρύσα Παγκάλου – Περιβαλλοντολόγος

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης (1984).

Πτυχιούχος Επιστημών Περιβάλλοντος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 2008), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2012) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος ειδίκευσης στο επιστημονικό πεδίο του Πολιτισμικού Τοπίου (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης, 2018).

Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Έρευνας στην Πρακτική Φιλοσοφία του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Εργάζεται στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ».